De correcte manier van het verwijderen van make-up: reinigingsmelk, micellaire vloeistof, schuim of oliën?

’s Avonds na een hele dag heeft onze huid veel verzorging nodig. Weet je hoeveel vreselijke dingen er elke dag op de huid komen? Stof, rook, overmatig talg, zweet, bacteriën en natuurlijke make-up. Slechte make-up is de reden dat de huidconditie verslechtert. Imperfecties zoals rode, jeukende en opgeblazen ogen. Wat moet je gebruiken om de make-up te verwijderen en deze problemen te voorkomen? Maak kennis met reinigingsmelk, schuim, micellaire vloeistof en hun eigenschappen.

Reiningsmelk: eigenschappen

Reinigingsmelk is een dikke cosmetica met de structuur van zure room of yoghurt. Het bevat de meest hydraterende ingrediënten dus je kunt het goed gebruiken op een droge of rijpere huid. De textuur wordt soms als nadelig ervaren, bijvoorbeeld als je een vette huid hebt. Gebruik een wattenschijfje om de reinigingsmelk aan te brengen en veeg het zacht over de huid. Wissel wattenschijfjes totdat degene die je gebruikt helemaal schoon is nadat je hem over het gezicht geveegd hebt. Een andere methode is met de hand de reinigingsmelk het gezicht in masseren om alle cosmetica op te laten lossen. Daarna moet je het gezicht afvegen met een wattenschijfje en afspoelen met water.

Gel en schuim make-up removers: eigenschappen

De lichte textuur van schuim zorgt ervoor dat het de perfecte cosmetica is voor het verwijderen van make-up op alle huidtypes (vet, normaal, droog, couperose of gevoelig). Schuim is erg vriendelijk en zorgt goed voor de huid terwijl de make-up verwijderd wordt.

Een gel moet een goede en natuurlijke samenstelling hebben, anders kan het droogheid veroorzaken en de huid ontdoen van lipiden.

Als je jouw gezicht met gel of foam en water wast start dan met het natmaken van het gezicht en de nek om vervolgens wat van het product op je hand te doen en in te masseren op het gezicht. Daarna grondig afspoelen.

Oliën als make-up removers: eigenschappen

Deze methode heet OCM (oil cleansing method) en is al heel lang bekend (vooral in Aziatische landen). Het wordt nu ook bekender bij de rest van de wereld omdat natuurlijke oliën op het moment echt een trend zijn. Ze verwijderen niet alleen make-up maar zelfs de zwaarste foundation en tegelijkertijd wordt de huid gevoed, de talgproductie in balans gebracht en de lipiden structuur versterkt. Je kunt het in een drogisterij kopen of zelf maken door een basisolie (castorolie) te mixen met een andere natuurlijke olie. Zorg er wel voor dat de olie bij jouw huidtype past.

Micellaire vloeistof: eigenschappen

Micellaire vloeistof verwijdert niet alleen make-up maar verfrist de huid ook. Het kan de poriën ook afsluiten en puistjes voorkomen. Daarnaast voedt en hydrateert het de huid zodat deze soepel, glad en zacht is als je de huid aanraakt. De micellaire vloeistof wordt aanbevolen voor vrouwen met alle huidtypes, inclusief gevoelige en droge huid omdat het geen irritaties veroorzaakt en geen vettige laag achterlaat. Een goed gekozen micellaire vloeistof bevat geen aroma’s en kleurstoffen en maar een klein beetje conserveermiddel. Dit maakt het product perfect voor vrouwen die gevoelig zijn voor allergie, een atopische huid of veel acné hebben. Micellen trekken vet, stof en talg aan dus na het verwijderen van je make-up moet je de resten van de micellaire vloeistof verwijderen met een toner.

Tags