Hoe ziet het beste huidverzorgingsritueel voor thuis eruit?

Thuis de huid verzorgen is essentieel om een jeugdige huid te behouden. Het uiterlijk van het gezicht hangt af van de manier waarop je de huid dagelijks verzorgd. Als je dit verkeerd doet zal zelfs de duurste gezichtsbehandeling de schade niet repareren. Wat is de beste manier om thuis voor jouw huid te zorgen?

Gids: huidverzorging thuis

REINIG JOUW HUID

Een pure huid geeft niks dan voordelen. Een grondig gereinigde opperhuid werkt beter, repareert sneller, herstelt en absorbeert voedingsstoffen eenvoudig. Daarom moet je nooit vergeten om make-up, talg en viezigheid van de huid te verwijderen voordat je gaat slapen. Gebruik micellair water van kwaliteit die de huid niet uitdroogt. Onthoud dat de micellen verwijderd moet worden, je kunt hiervoor een zachte cleanser of foam gebruiken. Kijk altijd naar producten die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten.

GEBRUIK EEN TONER

Een gezichtstoner is ondergewaardeerd maar echt onvervangbaar. Het is niet waar de micellair water de rol van een toner vervult omdat deze een ander doel dient. Een toner balanceert de pH, kalmeert, verzacht, verbetert de absorptie en bereid de huid voor om goed gebruik te maken van de actieve ingrediënten van een serum en moisturizer. Daarom is een gezichtstoner echt een essentieel onderdeel van de huidverzorgingsroutine.

GEBRUIK EEN SERUM

Een gezichtsserum is een relatief nieuw product als we het vergelijken met crèmes die al honderden jaren gebruikt worden. Het serum heeft een ander effect en daarnaast is het lichtgewicht, vloeibaar en wordt het meteen geabsorbeerd. Het is krachtiger dan een crème omdat het de diepste huidlagen kan bereiken. Het beste gezichtsserum kan veroudering vertragen en schade aan de huid herstellen waardoor je er een aantal jaar jonger uit zal zien! Kies verstandig en zorg ervoor dat het serum de beste ingrediënten bevat omdat ze in jouw huid zullen komen. De beste voedingsstoffen in een gezichtsserum zijn vitamine C, retinol, stamcellen, hyaluronzuur, natuurlijke planten zoals aloë vera, witte en groene thee en algen.

GEBRUIK ZONNEBRAND

Een zonnebrand is een must tegenwoordig. De zon heeft veel voordelen maar de effecten op de huid zijn verschrikkelijk. Het veroorzaakt rimpels, versnelt veroudering en triggert verschillende serieuze huidaandoeningen. Om alles nog erger te maken is de combinatie van zonlicht en sommige huidverzorgingsproducten (met retinol) slecht. Gebruik ’s ochtends een zonnebrandcrème. Veel moisturizers hebben een UV-filter, kijk naar SPF 20 of hoger.

KIES DE JUISTE CRÈME VOOR JOUW HUIDTYPE

Je moet echt een crème of moisturizer gebruiken in jouw dagelijkse huidverzorgingsritueel, ook als je al een serum gebruikt. Alleen dit product kan een beschermend laagje creëren op de huid waardoor de huid beschermt wordt tegen schade en weersomstandigheden.

BEKIJK DE INGREDIËNTENLIJST

Cosmetische bedrijven zijn niet altijd helemaal eerlijk als het om de ingrediënten gaat. Het is daarom belangrijk dat je de INCI lijst bekijkt en de meest natuurlijke producten kiest. Het maakt hierbij niet uit of je een toner, crème of serum koopt. De formule moet perfect zijn. Een korte lijst met fijne ingrediënten is beter dan een product gevuld met siliconen, parabenen en microplastic.

Tags