Hoe kies je een highlighter? 3 simpele regels over het gebruik van een highlighter

De taak van een highlighter is de huid verzekeren van een stralende look. Welke andere eigenschappen heeft een highlighter en welke typen highlighters zijn er? Hoe kies je het juiste product en hoe gebruik je het?

Eigenschappen highlighter

 • Laat de huid glanzen.
 • Verzekert de huid van een jeugdige uitstraling.
 • Haalt de aandacht weg van rimpels en andere imperfecties.
 • Elimineert vermoeidheid.
 • Verbetert de vorm van het gezicht.
 • Laat de huid stralen.
 • Benadrukt delen van het gezicht (zoals de jukbeenderen).
 • Camoufleert imperfecties.

Types highlighters:

 • Poeder: je kunt de effecten intensiveren en stralen, perfect voor overdag, subtiel.
 • Potlood: kan je gebruiken op de foundation vóór het poeder.
 • Vloeibaar: verzekert glans, erg intens en tegelijkertijd handig in gebruik. Je kan het zowel op het gezicht als op het lichaam gebruiken.

Hoe kies je een highlighter?

Highlighters moeten gekozen worden afhankelijk van het schoonheidstype maar ook aan de hand van individuele voorkeuren. Als jij het makkelijker vindt om met een potlood te werken dan moet je daarvoor kiezen. Als je een intens stralend effect wil creëren, dan kies je een vloeibare highlighter. Onthoud dat highlighters (net zoals oogschaduw en lippenstift) moeten matchen bij een warme of koude huidskleur. Dit moet je in je achterhoofd houden als je een highlighter kiest.

Hoe breng je een highlighter aan?

Een highlighter kan op verschillende delen van het gezicht gebruikt worden, afhankelijk van het effect dat je wil bereiken.

 1. De klassieke methode om een highlighter aan te brengen is het aanbrengen op de jukbeenderen zodat het gezicht gaan glanzen.
 2. Een spiegel effect kan bereikt worden als je de highlighter op een groter deel van het gezicht aanbrengt met een borsteltje.
 3. Als je de highlighter in lijn tussen de wenkbrauwen en het puntje van je neus aanbrengt kan je het gezicht optisch smaller laten lijken. Je wil de neus niet werkelijk smaller maken dus gebruik niet teveel. Het is het makkelijkst om een potlood te gebruiken.
 4. Een potlood is ook makkelijk voor het aanbrengen in de ooghoeken om de ogen groter te laten lijken en er fris en stralend uit te zien. Veel make-up artiesten en beauty bloggers kennen deze truc.
 5. Highlighter onder de wenkbrauw gebruiken kan ervoor zorgen dat je ogen er groter uitzien en de vorm van de wenkbrauwen er beter uitziet.
 6. Als je de kin aantipt met highlighter zien je lippen er groter uit. In dit gebied kan een highlighter ook als finish van je make-up worden gebruikt. Als je klaar bent, ga dan met een borsteltje over de kin heen.
 7. Om je lippen mooier en voller te maken gebruik je een highlighter boven het midden van de bovenkant van de lippen.

3 simpele regels over het gebruik van highlighters

 1. Kies een highlighter zonder glitter, dit geeft een subtiele look in plaats van een smakeloze.
 2. Breng een highlighter deppend aan, hierdoor zal je niet teveel gebruiken en breng je het op de correcte manier aan. Het toverwoord is ‘met mate’.
 3. Match de textuur met het huidtype, de leeftijd en de tone (zoals boven al genoemd).

TRUCJE!

Als je een droge, vermoeide huid hebt en er jeugdig uit wil zien. Mix twee druppels highlighter met een foundation of een BB crème. Breng dit aan op het gezicht en je zult er uitgerust uitzien!

Tags