Wat zijn wimperextensions en wat zijn de voordelen en nadelen?

Eyelash extensions oftewel wimperextensions zijn een van de meest populaire schoonheidsbehandelingen van dit moment. Mensen die op zoek zijn naar een manier om hun look verder te versterken, verkiezen steeds vaker kunstmatige wimpers als optie. Maar voordat je je laat verleiden door de voordelen die wimperextensions met zich meebrengen, is het belangrijk om je vertrouwd te maken met de nadelen. Hieronder brengen we in een paar woorden de voordelen én de minder leuke kanten van eyelash extensions in beeld.

Wat zijn wimperextensions precies?

Voordat we ingaan op de verschillende aspecten, is het goed om eerst een definitie te geven. Wimperextensions (ook wel eyelash extensions genoemd) zijn synthetische wimpers die met een speciale lijm aan je eigen wimpers worden bevestigd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, vormen en kleuren. Je kunt kiezen voor een natuurlijke look of kiezen voor spectaculaire, extreme wimpers. De meeste mensen gaan voor watervaste extensions, omdat deze langer meegaan dan andere types.

Voordelen van wimperextensions

De meeste mensen die voor wimperextensions gaan, doen dit omdat ze een gloednieuwe, glamoureuze look willen uitstralen. Wimperextensions geven je een dikkere en langere look dan je met mascara kunt creëren. Het resultaat? Mooie, zwoele ogen!

Een ander voordeel is dat je met de juiste verzorging je wimperextensions maar liefst twee maanden kunt behouden. Premade fans, die direct met een twee-stap proces worden aangebracht, kunnen je look verder versterken. Je bent ook minder afhankelijk van mascara.

Nadelen van wimperextensions

Hoewel wimperextensions veel voordelen kennen, mogen we het belangrijkste nadeel, dat het aanbrengen en verzorgen van eyelash extensions tijd, geld en moeite kost, zeker niet vergeten. Bovendien kan het gebruik van lijm en chemicaliën die tijdens het aanbrengen worden gebruikt, irritatie en allergische reacties veroorzaken.

Daarnaast vereisen eyelash extensions veel zorg en aandacht. Bovendien kunnen de synthetische wimpers losraken als je te veel kracht zet op je oogleden en als je je ogen soms niet goed reinigt. Als je geen goede verzorging aan je wimpers geeft, kan dit resulteren in droge, schilferige en verzwakte eigen wimpers. Je kunt ook last krijgen van overmatig afvallen van je kunstwimpers.

Conclusie

Als je goed geïnformeerd bent, weet je precies wat je kunt verwachten en kun je met vertrouwen de stap zetten om wimperextensions aan te brengen. Eyelash extensions kunnen je look een boost geven en je ogen een zwoele gloed geven, maar je moet ook opletten met de verzorging ervan om irritatie, schade en allergische reactie te voorkomen. Dus als je in staat bent om de kosten, inspanningen en zorg die nodig zijn voor hét behoud van je wimperextensions, te budgetteren, dan kun je je er zeer verheugen op dit verleidelijke modeaccessoire.

Tags