Slimme trucs die je makeup gemakkelijker maken

Als je op een dag je make-up net zo perfect wilt hebben als je favoriete influencer, maar de tijd of het geduld ontbreekt, zijn hier enkele slimme trucs om je te helpen. Of je nu je manier zoekt om je ogen extra te laten pop-pen of een basisverf gaat aanbrengen, deze trucs helpen je make-up gemakkelijker te maken.

Gebruik kleurcorrectoren

Kleurcorrectoren kunnen worden gebruikt om oneffenheden, zoals donkere kringen en rode plekken, te verbergen. Om te zorgen dat je er ervan krijgt wat je wilt, is het belangrijk om de juiste kleurcorrectoren te gebruiken. Groene kleurcorrectoren worden bijvoorbeeld gebruikt om rode pigmenten te negeren, terwijl bruine kleurcorrectoren zijn ontworpen om donkere kringen en wallen te verbergen. Om te zorgen dat je de meest natuurlijke look krijgt, breng je naast de kleurcorrectoren foundation of concealer aan.

Gebruik primer

Primer voegt een extra laag toe aan je make-up routine. Deze stap kan worden gebruikt om je huid een mooie gloed te geven en ook om je make-up de hele dag te laten zitten. Het is belangrijk om een primer te kiezen die bij je huidtype past, zodat het product optimaal kan werken. Primer kan ook helpen bij het verminderen van een vettige glans op de huid, wat handig kan zijn voor personen met een vette huid.

Gebruik oogschaduwbasis

Voordat je met je oogmake-up begint, is het belangrijk om een oogschaduwbasis te gebruiken. Het voordeel van een oogschaduwbasis is dat het helpt de kleuren intenser te maken en langer te laten duren. Daarnaast zorgt het ervoor dat de oogschaduw op de ooglid blijft zitten. Voor de beste resultaten, kiezen voor een oogschaduwbasis met een lange houdbaarheid, zodat je make-up de hele dag perfect zal blijven zitten.

Gebruik Pressed Powder

Een andere slimme manier om je make-up de hele dag te laten zitten is het gebruik van poeder. Geprefereerde poeders zijn ‘pressed powders’, omdat ze meer dekt dan losse poeders. Het uitpersen van poeder op je gezicht kan je huid helpen om elke oneffenheid te maskeren en tegelijkertijd je make-up de hele dag op zijn plaats te houden. Ga voor pressed powders met lange houdbaarheid om je de hele dag een mooie, matte finish te geven. Ook is het belangrijk om een poeder te kiezen die bij je huidtype past.

Gebruik Loose Powder

Naast het gebruik van ‘pressed powders’, kan je ook loose powder gebruiken. Het grote voordeel van ‘loose powder’ is dat het een veel soepelere afwerking heeft dan ‘pressed powders’ en dat het gemakkelijk te mengen is met andere producten. Omdat het een lichtere dekking heeft, wordt aangeraden dat je het gebruikt als finishing touch voor je gezicht. Lees aandachtig de instructies voor het aanbrengen van de poeder om een natuurlijke look te krijgen.

Gebruik Lip Primer

Als je van plan bent om je lippen te omlijnen en vervolgens lipstick aan te brengen, dan is het belangrijk om eerst een lip primer te gebruiken. De primer zal helpen de lipkleur eruit te laten zien, alsof het is geschilderd. Je kunt ook kiezen voor een lip primer met gel-effect om de lippen een meer verzorgde look te geven. De primer helpt ook om de kleur en de textuur van de lippenstift langer te laten duren.

Gebruik Highlighter voor Een Glowy Look

Highlighter is een geweldig product om het gezicht een mooie gloed te geven. U kunt een highlighter aanbrengen op de plaatsen waar het licht natuurlijk op het gezicht valt, zoals de bovenkant van de wangen, het midden van de neus en het midden van de voorhoofd. Highlighter wordt aangebracht na het aanbrengen van foundation en poeder, en kan worden gebruikt om het teint egaal te maken. Kies voor een highlighter die bij je huidtype past om een natuurlijke gloed te krijgen.

Gebruik mascara met enkel oog make-up

Het is mogelijk om een misschien wel erg subtiele alledaagse make-up look te creëren met slechts enkele producten. Als je op zoek bent naar een flitsende bekijke laat je kunst met alleen oogmake-up, kies dan voor een goede mascara. Mascara helpt de ogen open te trekken en helpt bij het versterken van de oogschaduwkleur. Kies voor een mascara met een lange houdbaarheid, zodat de ogen de hele dag opvallen.

Gebruik BB-Cream voor meer Vitaminen en Mineralen

U kunt BB-crème gebruiken om uw make-up routine interessanter en voedender te maken. BB-crème is verrijkt met vitamines en mineralen, waardoor het een zeer gezond product voor de huid is. Bovendien voelt het lekker zacht op de huid en heeft het een lichtere dekking dan foundation. Gebruik een BB-crème zodat u uw make-up een natuurlijker uiterlijk kunt geven en het een betere verzorging bieden aan uw huid.

Gebruik Setting Spray of Gel voor meer hold

Setting spray of gel is essentieel als je de perfecte make-up look wilt creëren. Setting spray of gel wordt aangebracht na het aanbrengen van foundation, poeder en blush. Dit product zal je make-up de hele dag helpen bij elkaar te houden zonder dat je het vaak bij hoeft te werken. Setting spray of gel is een must-have voor alle make-up gebruikers en moet als laatste stap worden gedaan bij het aanbrengen van make-up.

Dus, als je op zo

Tags