Vitamine B3: beauty mogelijkheden voor jonge uitstraling

Niacine, vitamine PP of juist de kostbare vitamine B3. De vele mogelijkheden van deze vitamine zijn de basis voor huidverzorging en super bekend in de beauty industrie. Lees meer over deze bijzondere vitamine en haar mogelijkheden en je zult geen huidverzorging meer willen zonder vitamine B3.

Vitamine B3: mogelijkheden

Vitamine B3 is al honderden jaren bekend bij de mensheid maar de mogelijkheden in cosmetica zijn pas onderzocht. Het blijkt fenomenaal te zijn!

Vitamine B3 tegen acné en hyperpigmentatie

Het is ontdekt dat vitamine B3 diep kan doordringen in de huid zodat het beter is in het oplossen van huidproblemen (acne, puistjes, hyperpigmentatie, ruwe huid, ontstekingen). De effectiviteit ervan kan verbeterd worden met speciale verbindingen, de zogenaamde absorptie promotors.

De voordelen van vitamine B3 (in vergelijking met andere substanties) is het feit dat het stabiel en resistent is tegen licht, hitte en oxidatie waardoor het makkelijker te gebruiken is in de beauty industrie.

Vitamine B3 tegen rimpels

Vitamine B3 gaat vochtverlies (TEWL) tegen, stimuleert regeneratie van de opperhuid en de productie van collageen in de huidcellen.

Het is een sterke antioxidant, gaat vrije radicalen tegen, beschermt de huid tegen UV-straling en voorkomt hyperpigmentatie. De huid wordt zachter en gezonder en zal er jonger uitzien.

  • Vitamine B3: andere waardevolle eigenschappen
  • Vitamine B3 neemt deel aan het metabolisme proces van kostbare componenten voor de huid zoals koolhydraten, vetzuren en aminozuren.
  • Het stimuleert de productie van rode bloedcellen en verwijdt de aders.
  • Het verlaagt het niveau van cholesterol en neutraliseert de giftige impact van sommige chemische verbindingen en medicatie.
  • Vitamine B3 wordt vaak omschreven als de “happy vitamine” omdat het de mens kalmeert. Daardoor wordt het vaak gebruikt in behandeling tegen depressie en andere ziekten (zoals schizofrenie).

Interessant!

In de VS brak in de jaren ’30 een pellagra plaag uit, een ziekte die honderdduizenden mensen doodde en 3 miljoen mensen infecteerde. Een acute huid verandering kwam samen met hoofdpijn, depressie, insomnia en diarree. De oorzaak van deze ziekte is een dieet met een tekort aan vitamine B3. Zo ontstond de bijnaam voor deze vitamine: vitamine PP (preventie van pellagra). 

Een tekort aan vitamine B3 heeft een onplezierige werking op ons organisme omdat het zwakheid, insomnia, migraine, geheugenverlies en soms diarree, agressie en depressie veroorzaakt. Een tekort aan niacine is ook zichtbaar op de huid omdat de huid dan rood en ruw wordt.

Vitamine B3: waar kun je het vinden?

Je kunt eenvoudig een supplement met vitamine B3 nemen of het binnen krijgen door bepaalde producten te eten. Niacine zit in producten met veel proteïne zoals mager vlees, orgaan vlees (zoals lever, hart), kip, vis maar ook in bonen en erwten. Vitamine B3 zit ook bier gist, gedroogde perziken, amandelen en champignons.

Je moet rekening houden met het feit dat niacine beter werkt in combinatie met andere vitamine B (B1, B2 en B6) en daarom samen genomen moet worden. Chroom verbetert de effectiviteit en overmatige suikerinname doet het tegenovergestelde.

Tags