Manicure: Wat je waar zou moeten doen en wat je nóóit moet vermijden

Of je nu DIY doet of naar de gelukshelft gaat voor een luxe manicure, het is allemaal zeer belangrijk dat je het juist doet. Uw manicure **esprit** kan een volledig nieuw leven gunnen aan uw look – maar als je het verkeerd doet, kan het een rampzalige afloop hebben.

Hier is wat je moet weten over de juiste manier om een manicure te doen en wat je nooit mag vermijden:

Doe een exfoliatie en verwijder je oude nagellak voorafgaand aan een manicure.

Voordat je je nagels lakt, moet je eerst de oude nagellak verwijderen en de hele omgeving van de nagelreinigen. Dit kun je doen met een milde exfoliant, zoals een zachte zincoxide scrub. Exfoliëren helpt dode huidcellen te verwijderen en de teennagels en nagelriemen te hydrateren. Als je een manicure probeert te doen zonder het te doen, hechten de lakken waarschijnlijk niet goed aan de nagel.

Als je de oude nagellak verwijdert, zoals je zou doen met een nagellakremover, zorg er dan voor dat je het goed doet. Neem niet te veel tijd (ook niet te weinig) en gebruik nooit te veel nagellakremover. Het kan erg schadelijk zijn voor de nagelriemen en de nagels.

Maak je nagelriemen zorgvuldig schoon en hydrateer ze regelmatig

Als je de oude nagellak en exfoliatie verwijdert, moet je vervolgens je nagelriemen schoonmaken. Breng een dun laagje olie aan op de vingernagels en de nagelriemen, omdat deze gevoeliger en droger zijn dan de rest van de huid.

Houd je nagelriemen altijd goed gehydrateerd. Breng na het baden of het douchen een luchtige vochtinbrengende crème aan op de nagels en de nagelriemen. Let op dat je de beste ingredienten zoekt, zoals jojoba-olie en vitamine E, om de nagels te voeden en te hydrateren.

Gebruik nummer 1 hoogwaardige nagelproducten

De nagelproducten die je gebruikt voor je manicure, bepalen het eindresultaat. Kies altijd voor goede producten die geen schadelijke chemische stoffen bevatten. Als je een goede manicure wil, investeer dan in duurdere producten, want de koolstofprijs is aantoonbaar beter.

Bovendien is het belangrijk om veilig te werken. Gebruik altijd rubberen handschoenen bij het aanbrengen van lak en zorg ervoor dat je je nagels kort houdt.

Investeer in de juiste handaanraking

Voor het maken van een perfecte manicure hebt u de juiste handaanraking. Dus hoe bent u best bezig met naaien?

Het allerbelangrijkste bij het naaien is om het niveau te krijgen dat u wilt. Gebruik daarom een grote roestvrije staalnagelvijl om de lengte en vorm van uw nagels te bepalen. Ga ook verder dan het naaien – werk uw nagels goed af om een goed eindresultaat te krijgen.

Na het knippen en vijlen is het tijd om je nagels te voorbereiden op de manicure. U kunt uw nagels voorbereiden op de lak met de drie stappen van een goede manicure: het schrubben, het vijlen en het reinigen. Reinig je nagels grondig, gebruik hiervoor een milde reinigingslotion zonder alcohol. Gebruik daarna een stevig borstel om te vijlen, dat meestal trouwens al in de manicuresets zit.

Kies de juiste lak

Nu je klaar bent om je nagels te lakken, let er dan op dat je de juiste lak kiest. Kies een kleur die bij je persoonlijke stijl past, maar wees niet bang om experimenteren met verschillende kleuren. Als je niet zeker weet welke kleuren bij je passen, raadpleeg dan de kleurenanalisten – ze kunnen je precies vertellen welke kleuren het beste bij jouw persoonlijkheid passen.

Controleer ook de conditionering van je nagellakken. Soms kunnen oude of vervuilde lakken een negatief effect hebben op je manicure, dus wees voorzichtig.

Word een expert in French manicure

Een Française mesmerizing geeft een geweldige look – als je het goed doet. Om de perfecte French manicure te krijgen, moet je weten hoe je hiermee om moet gaan, zodat het er elegant en professioneel uitziet.

Eerst moet je een dunne, blanke lijn tekenen vanaf de kleine teen van je duim tot de top van je nagels. Gebruik een nail art skelet om een ​​nette lijn te krijgen. Als je het gevoel hebt dat je geen perfecte lijn krijgt, doe het dan een paar keer over, totdat je je duim en pink geen meer overlappende randen hebt.

Vervolgens is het tijd om de main colour aan te brengen. Kies een matte kleur die geschikt is voor de situatie. Als je een avond uitgaat, kies dan voor een donkere, warme kleur, zoals rood of paars. Voor dagelijks gebruik zijn lichte pastelkleuren een goede keuze.

Voordat je de kleur aanbrengt, moet je eerst de juiste laktechniek gebruiken. Gebruik twee laagjes basis nagellak en voorzie de lak van een topcoat om het resultaat te versterken. Vergeet niet om tussen elke layering kleine luierruimtes te laten om de manicure een nette afwerking te geven.

Vergeet nooit je nagels te polijsten.

Als je klaar bent met het aanbrengen van je nagellak, is het tijd om je nagels te polijsten. Een goed polijstritueel is een bepalende factor voor een perfecte manier. Gebruik

Tags