Hoe krijg je een net en schoon gezicht? Vergeet het make-up verwijderen niet!

Een goede huidverzorging is het sleutelwoord als het gaat om een net en schoon gelaat. Een heldere, gezonde huid is een van de belangrijkste ingrediënten voor een verzorgde uitstraling. Hoe krijg je die mooie huid? Hier volgen enkele tips:

Gebruik een daily skincare routine

Het is het belangrijkste onderdeel van het nette huidverzorgingsritueel. Om de dag een reinigingsmelk gebruiken, alsook een scrub één of twee keer per week om de huid vervolgens met een hydraterende lotion te verzorgen. Een dagelijks serum met anti-aging eigenschappen is ook tal aangeraden. Gezichtscrèmes met SPF moeten ook in de routine gebruikt worden om te beschermen tegen de zon.

Vergeet het tonen niet

Huidverzorging is niet compleet zonder toner. Het zuivert en verheldert de huid en helpt de verzorging dieper te penetreren. Toners maken gebruik van enzymatische ingrediënten en fytochemicaliën zoals aloë, komkommer, groene thee, kurkuma, rozemarijn etc. Dit helpt bij het ondersteunen bij het verwijderen van de dood huid en het verlichten van acne.

Gebruik een regelmatige maskers

Regelmatig gebruik van klei- of sheetmaskers zijn een geweldige manier om je huid een direct boost te geven. Kleimaskers worden gemaakt van organische hete klei en bevatten mineralen die de huidvoeding verbeteren en de opperhuid verzorgen. Ze helpen bij het verminderen van mee-eters, acne en onzuiverheden. Sheetmaskers bestaan uit een stofverband, normaal gemaakt van katoen, polymeer of andere materiële, dat doordrenkt is met een voedende crème, tint, lotion, essentiële oliën of serum. Afhankelijk van het gebruikte product kan het hydrateren, versterken, een gezonde gloed geven, face-liftend werken etc.

Vergeet niet te exfoliëren

Een andere belangrijke stap in het verzorgen van de huid is het exfoliëren. Afhankelijk van je huidtype kun je een keer of tweemaal per week de huid scrubben met een geschikt product. Exfoliatie verwijdert de dood huidcellen en zorgt ervoor dat de poriën open blijven. De producten die ervoor gebruikt worden kunnen chemicaliën of mechanische middelen zijn. De eerste bevatten ingrediënten als alpha-hydroxyzuren, bèta-hydroxyzuren of enzymatisch actieve bestanddelen, terwijl de op mechaniek gebaseerde middelen doorgaans grote moleculen bevatten die de huidstructuur verfijnen.

Maak make-up als laatste stap

Maake-up is het laatste stapje in het gezichtsverzorgingsritueel. Het toepassen van make-up heeft veel voordelen, zoals: het camoufleert rimpels en oneffenheden, het helpt bij het creëren van een egale teint, het versterkt je natuurlijke functies etc. Kies voor make-up van hoge kwaliteit en bacterievrije applicators voor het toepassen, anders loop je het risico van huidirritatie.

Vergeet het afnemen van make-up niet!

Ongeacht hoe je make-up eruit ziet, het is zeer belangrijk om make-up vóór het slapen ’s nachts volledig te verwijderen. De huid heeft tijd nodig om te herstellen en nieuwe cellen te produceren. Make-up removers kunnen het meest gebraucht worden, omdat ze de make-up en het vuil gemakkelijk en volledig kunnen verwijderen. Er zijn verschillende soorten make-up removers, zoals oliën, micellaire lotions, gels, melks en toners. Kies de producten waarvan je denkt dat zij het beste bij jouw huid passen.

Gebruik boostende ingrediënten

Er zijn een aantal ingrediënten die helpen bij het bewerkstelligen van de huidverzorging. Retinol, die vette en problematische huid versterkt, is een goed antwoord. Vitamine C is een ander belangrijk ingrediënt, dat helpt bij de celvernieuwing, het verzachten en verhelderen van de huid. Antioxidanten, zoals caroteen, polyfenolen en tocopherols zijn ook essentieel voor een mooie, gladde huid.

Vermijd agressieve producten

Het vermijden van agressieve producten is een van de belangrijkste punten voor perfecte huidverzorging. Veel reinigingsmiddelen, toners en & scrubs bevatten irriterende chemicaliën zoals alcohol, schuurmiddelen, glycolzuur en sulfaten, waardoor de huid kan uitdrogen, waardoor irritatie, puistjes en andere huidaandoeningen kunnen optreden. Kies altijd producten die zacht voor je huid zijn.

Conclusie

Een net en schoon gelaat is de sleutel om je te laten stralen. Daarom is het belangrijk om een goed dagelijks verzorgingsroutine te volgen, regelmatig maskers te gebruiken, exfoliatie toe te passen, boostende bestanddelen te gebruiken en niet te vergeten om make-up producten volledig te verwijderen. Blijf geritualiseerd met je huidverzorging, gebruik de juiste producten en je zal een stralende, frissere huid krijgen.

Tags